Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че е повишил тон на почивката на осминафинала срещу Ирландия. Домакините допуснаха ранен гол още във втората минута от дузпа и през цялата първа част не успяха да отговорят адекватно.

След почивката обаче, Франция направи пълен обрат с голове на Антоан Gризман и се класира за четвъртфиналите на UEFA EURO 2016.

„Знаех, че ще бъде труден мач, а голът на Ирландия ни накара да се чувстваме още по неудобно през първото полувреме. Те показаха изключителен ентусиазъм, но ние трябваше да положим много усилия, за да се измъкнем от ситуацията“, коментира Дешан.

„С промяната на почивката и с пускането на Кингсли Коман на терена целях да имаме повече наши футболисти в половината на Ирландия. Те играха доста дълбоко в своята половина, така че се наложи Гризман да играе по-близо до Жиру. Коман донесе бързина, и ние използвахме крилата по по-добър начин. Основната идея бе да имаме повече футболисти в предни позиции. И четиримата ни играчи имаха шансове за гол.“

„Може и да съм повишил леко тон на почивката, но трябваше да останем спокойни и разбудя футболистите. Те свършиха своята работа също. Не само тези на терена, но и резервите. Всички играчи са фокусирани изцяло върху една единствена цел. Дори и тези, които не играха днес, са зад нас“, сподели още специалистът.