За някои играчи, които наистина се раздават до край на терена, казват, че сякаш имат два бели дроба. В състава на Полша има футболист, който в действителност има 4 бъбрека!

Славомир Пешко е роден с тази аномалия и не е знаел за нея до 2011 г., когато подписва с немския Кьолн. При прегледите докторите откриват, че вместо с 2 бъбрека, Пешко има 4, което не му пречи да живее напълно нормално. Когато разбрала за аномалията, майката на футболиста просто казала „Той е човек, който ще трябва по-често от останалите да ходи до тоалетна”.

Лекарите твърдят, че подобна аномалия се среща веднъж на 5 милиона и половина души, което означава, че в цяла Полша може би има общо 8 души като Славомир Пешко.

За халфът това е първо голямо първенство, след като бившия селекционер Франтишек Жмуда не го повика в тима за Евро 2012. Това стана, след като Пешко бе арестуван за кратко. Той опитал да набие таксиметров шофьор при един пътен инцидент, а се оказало, че е пиян.

В квалификациите за Евро 2016 Пешко вкара един гол. Той донесе точката за поляците при гостуването в Дъблин срещу Ирландия. Пешко е мотивиран да се представи силно и на самото европейско първенство.