Северна Ирландия един от няколкото тима, които предявиха претенции да приличат на изненадващия шампион на Англия тази година Лестър.

Северноирландците дебютират срещу Полша на UEFA EURO 2016 в мач от група С, в която островитяните тръгват от аутсайдерската позиция. Освен „Дружина полска“ в групата е световният шампион Германия, както и Украйна и е нормално отборът на селекционера Майкъл О`Нийл да бъде определян освен като дебютант и за аутсайдер.

Мача Полша - Северна Ирландия е от 19.00 ч. в Ница и ще можете да го гледате с картина свободно в Gong.bg, да го го следите текстово минута по минута ТУК, а можете да го наблюдавате пряко и в Diema.

Двубоят бе предшестван от сблъсъци между горещите фенове на двата отбора по улиците на средиземноморския град, а предупреждението на северноирландския селекционер Мартин О`Нийл „Не ни подценявайте“, обещава подобна гореща битка и на терена днес от 19.00 ч.

Вероятните състави:

ПОЛША: Фабиански, Вавжиняк, Саламон, Глик, Пишчек, Гросицки, Желински, Криховяк, Блашчиковски, Милик, Левандовски. Селекционер – Адам Навалка

СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ: Макговърн, Дж. Еванс, Каткарт, Макоули, Далас, Норуд, Беърд, Маклавлин, Дейвис, Григ, Лафърти. Селекционер - Майкъл О`Нийл