Отборите на Полша и Гърция направиха нулево реми в приятелска среща играна късно снощи пред пълните трибуни на стадиона в Гданск. Двубоят бе специален за дългогодишния играч на „елините” Костас Кацуранис, тъй като се оказа негов последен с екипа на Европейските шампиони от 2004 година.

През целия мач поляците бяха по-активния отбор и търсеха победата по-настойчиво, но добрите изяви на резервния вратар на гърците Стефанос Капино предотвратиха загубата за южните ни съседи.

Първото полувреме премина под диктовката на „дружина полска”, като най-чистото положение се откри пред  Аркадюш Милик. Централният нападател на Аякс получи добро центриране, но уцели напречната греда.  Минути по-рано Куба Блашчиковски се изправи очи в очи с вратаря на гостите, но не успя да го преодолее.

През второто полувреме селекционерите на двата тима направиха множество промени и това се отрази на качеството на двубоя. Поляците продължиха да бъдат по-активния отбор и можеха да се поздравят с победата, но в продължението на срещата стражът на гостите направи отлични спасявания и запази паритета.

Двубоят ще остане завинаги в съзнанието на Костас Кацуранис, тъй като бе негов последен с националната фланелка. За „елините”, 35-годишният футболист изигра 116 мача и отбеляза 10 попадения.