Националният отбор на Полша вече гледа уверено към Европейското първенство във Франция. "Дружина полска" победи неособено лесно с 4:0 гостуващия тим на Грузия и се откъсна на върха на класирането. 

Аркадиуш Милик се превърна в герой за тима си с важното първо попадение в средата на втората част, но пък и заслугата на Роберт Левандовски не беше за подценяване, защото вкара хеттрик в последните секунди и просто подпечата успеха в края. Така четири кръга преди края на квалификациите всичко е в ръцете на поляците за класирането им напред. 

Иначе играчите на Полша знаеха какво е значението на победата и затова се втурнаха от самото начало в търсенето на трите точки. Още в 11-та минута Камил Гросицки изпусна страхотен шанс да открие след пас на Лукаш Пишчек. 

Между 18-та и 25-та минута се изви истинска буря пред вратата на грузинците. Първо Славомир Пешко изпусна в 18-та минута, а в следващата атака и Роберт Левандовски на два пъти имаше шанс да се разпише, но на два пъти вратарят изби.

В 25-та минута отново Левандовски можеше да открие резултата, но пак грузинският вратар беше на висота и предотврати поредната опасност пред вратата си. При този резултат приключи и първата част. 

Поляците не се отказаха от преследването на успеха и след подновяването на играта. И постоянството им даде резултат в 63-та минута. Тогава най-после се стигна до попадение в мрежата на Грузия. 

Тогава страхотна комбинация между Кшищоф Мачински и Аркадиуш Милик, които направиха двойно подаване пред наказателното поле и последният стреля мощно, препарирайки стража на грузинците. 

След това Якуб Блашчиковски пропусна възможността да подпечата победата след пореден пропуск и това можеше да бъде наказано в 82-та минута, когато Грузия пропусна един от редките си шансове. Гиорги Наваловски тогава стреля силно и тресна гредата, но късметът спаси Полша. 

В крайна сметка точка на всичко сложи Роберт Левандовски с гола си в последната минута и така подпечата трите точки за тима си, който вече има 14 в актива си на върха в своята група. 

Каузата на "дружина полска" беше подпомогната и от развитието на другия ранен мач в групата. Ирландия и Шотландия завършиха 1:1 в Дъблин и така взаимно си попречиха на амбициите за класиране на Евро 2016. 

Двата тима направиха сериозна битка, в която през първата част нямаше много положения, но пък падна гол. Дарил Мърфи стреля с глава в 38-та минута след центриране от корнер и вратарят на Шотландия изби. При добавката обаче Джонатан Уолтърс вкара от близка дистанция. Останаха обаче съмнения за засада при тази негова добавка. 

При този резултат дойде и почивката, а малко след нея шотландците изравниха. В 49-та минута Шон Малоуни получи топката пред наказателното поле и стреля фалцово. Топката рикошира в гърба на Джон О'Шей и влезе в мрежата. Попадението беше записано като автогол на ирландеца. 

След него домакините се хвърлиха здраво в търсене на успеха, но Дарил Мърфи на два пъти беше спрян от вратаря. В крайна сметка повече попадения не паднаха и двата тима си взеха само по точка. 

С нея, Шотландия събра 11 и задмина Германия, но световните шампиони играят с тоталния аутсайдер Гибралтар. Ирландия е на четвърто място с девет точки и все още таи някакви надежди за място поне на баражите.