Отборът на Гърция допусна втора загуба от скромния тим на Фарьорските острови в европейска квалификация. Домакините показаха, че успехът им над бившия европейския шампион през ноември не е бил никак случаен и днес записаха нова победа. Този път успехът за Фарьорите дойде с 2:1.

Халур Хансон даде преднина на домакините в 32-ата минута с първия точен удар към една от двете врати. Тимът на гостите от Гърция не успя да намери верния път към вратата на домакините, като разчиташе главно на хаоса в наказателното поле на своя противник.

20 минути преди края на редовното време тимът на Фарьорските острови реализира втори гол, с който до голяма степен предреши крайния победител. В автор на второто попадение се превърна Брандур Олсен.

Все пак в оставащите минути до края европейският шампион от 2004 година съумя да реализира, но силите им не стигнаха за друго. Сократис Папастатопулос вкара в 85-ата минута, за оформи крайното 2:1 в полза на домакините.

В другия мач от същата група, лидерите във временното подреждане, Румъния и Северна Ирландия, не излъчиха победител. В Белфаст, двубоят приключи без попадения 0:0, като по този начин двата тима запазиха местата си в група F.

Лидер продължава да бъде тима на Румъния с актив от 14 точки, една повече от Северна Ирландия, чийто тим заема второто място. Трети е съставът на Унгария, който победи минимално с 1:0 Финландия, а на четвърта позиция излезе съставът на Фарьорските острови. Последните две места са за тимовете на Финландия и Гърция.