Националният селекционер на Италия Антонио Конте насърчи футболистите си да бъдат безпощадни към съперниците, след като Италия почти изпусна точки в мача от група Н на европейските квалификации срещу Азербайджан. Джорджо Киелини си отбеляза автогол, но вкара други два във вратата на гостите и италианците спечелиха с 2:1, за да останат с перфектен баланс.

Италия е сред съперниците на България в европейските квалификации.

„За да бъда честен, няма за какво да критикувам играчите или да се оплаквам. Не ми хареса само това, че те не бяха решителни пред гола. Гостите няма положения и се разписаха при единствения си удар към вратата, а и той дойде от нищото. Ние обаче реагирахме добре и доказахме, че можем да се справяме в трудните ситуации. Все пак, трябва да бъдем безпощадни пред вратата на съперника и да не пропиляваме положенията си. Спечелихме малка победа, но заслужавахме много повече“, каза Конте след мача.

Джорджо Киелини

източник: Gulliver/Getty Images

Главният герой в срещата Джорджо Киелини добави: „За добро или лошо, аз бях в центъра на вниманието. Важна обаче е победата и се радвам, че я постигнахме.“ /БТА