Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Антонио Конте поиска от своите играчи да не приемат класирането си за Евро 2016 като нещо сигурно. Специалистът заяви, че в нашата група Н няма да има леки мачове за „скуадра адзура“.

„Всеки, който ме познава, знае, че за мен лесни мачове не съществуват“, коментира бившият треньор на Ювентус и Сиена.

„На хартия нещата може и да не изглеждат така, в 90-те минути – също. В същото време обаче футболът навсякъде по света се разви и вече няма подчертани аутсайдери“, допълни Конте.

„Трябва да сме нащрек, понеже Азербайджан загуби от България само три минути преди края. Те ще искат да играят силно срещу Италия. Трябва да играем нашата игра от първата до 95-ата минута. Надявам се с този тип поведение след края на мача да кажа, че задачата е била лесна.“

„Гледах мачовете на Азербайджан през тази година – срещу България, а също и приятелските с Русия и САЩ. Много сме информирани за Азербайджан. Фиксирал съм идея за стартовата си единадесеторка, като двамата халф-бекове са важни за нас, понеже ще играят още веднъж след 3 дни. Ще взема решението си в зависимост от играта, която искаме да покажем“, допълни Конте.