Италия се измъчи доста при домакинството си срещу Азербайджан от група „Н“ на квалификациите за Евро 2016. „Скуадра адзура“ постигна трудна победа с 2:1, като Джорджо Киелини се превърна в главен герой на терена, след като вкара и двата гола за тима на Антонио Конте, а освен това си отбеляза и автогол.

Домакините започнаха силно мача и още в 6-та минута Клаудио Маркизио стреля опасно, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Двадесет минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Азербайджан Леонардо Бонучи стреля с глава, но Агайев спаси.

В 37-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Азербайджан Андреа Ранокиа стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Италия поведе с 1:0 в 44-та минута, когато Андреа Пирло центрира от корнер в наказателното поле на Азербайджан, след което Джорджо Киелини засече топката с глава и я изпрати във вратата на Агайев.

В началото на второто полувреме Симоне Дзадза бе изведен на добра позиция и стреля, но в страни от вратата на Агайев.

В 68-та минута пред Дзадза се отри нова възможност и той стреля, но топката премина в страни от десния стълб на вратата на Азербайджан.

Азербайджан се върна в мача в 75-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Италия Киелини засече топката и я заби във вратата на Джанлуиджи Буфон.

Победното попадение за Италия падна в 82-та минута, когато Себастиан Джовинко центрира в наказателното поле на Азербайджан, където Джорджо Киелини засече топката на първа греда и я изпрати във вратата на неподготвения Агайев.

В добавеното време на срещата италианците бяха близо до това да вкарат трети гол, когато Себастиан Джовинко стреля, а топката премина на сантиметри над напречната греда в аут.

В понеделник Италия гостува на Малта, а Азербайджан гостува на Хърватия.

Класиране:

  1. Италия 6 точки

  2. Хърватия 3

  3. Норвегия 3

  4. България 3

  5. Азербайджан 0

  6. Малта 0