Старши треньорът на Парагвай Рамон Диас каза преди футболната квалификация за Мондиал 2018 срещу Бразилия, че целта на отбора му е да направи живота на петкратните световни шампиони ад.

От състава на "Селесао" ще отсъстват двама от оновните си играчи - нападателят Неймар и защитникът Давид Луис, които са наказани за срещата в Асунсион от шестия кръг на пресявките в зона КОНМЕБОЛ.

"Няма начин да подценим Бразилия. Важно е, че Неймар няма да играе, защото той е един от най-добрите играчи на съперника, но Бразилия има още достатъчно други силни футболисти. Нашата цел обаче е да направим живота им ад", каза Диас.

Парагвай и Бразилия влизат в срещата с актив от по 8 точки, като разделят третото място в зона КОНМЕБОЛ. В петък парагвайците завършиха 2:2 като гост на лидера Еквадор, докато Бразилия завърши при същия резултат срещу Уругвай.

"Срещу Еквадор показахме, че имаме силите да се борим с всеки. Надявам се, че ще запазим формата си. За тази цел се нуждаем много от силно представяне от опитните играчи, които да вдъхнат увереност и на по-младите. Сигурен съм, че мога да разчитам на играчите си", добави бившият старши треньор на Ривър Плейт.

За последно Парагвай и Бразилия се срещнаха на Копа Америка през миналата година, когато парагвайците триумфираха./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS