Празненствата на женския национален отбор по футбол на САЩ след спечелването на Световното първенство продължават, но в медийната среда все повече се обсъжда отсъствието на една от най-добрите в Щатите.

Джаелин Хинкел, която носи екипа на Северна Каролина, не попадна в групата за шампионата на планетата по много интересна причина, пише Washington Post.

26-годишната футболистка не е била повикана заради своите религиозни възгледи. През 2017 година националният тим на САЩ е трябвало да играе приятелски мач, който се провеждал в подкрепа на хората с различна ориентация.

На гърба на фланелките са били изобразени номерата на състезателките, но с цветовете на дъгата, което е отличителен знак.

Футблистката отказала да сложи екипа, защото това противоречало на нейните християнски ценности, в които вярвала силно. От този момент Хинкел била изключена от националния тим и повече никога не е повикана да играе за САЩ.

„В дъното на душата си бях убедена, че не мога да сложа тази фланелка. Тогава си дадох три дни, за да се помоля и да разбера как Господ иска да постъпя в тази ситуация. В душата си знаех, че постъпвам правилно и благоверно”, сподели състезателката след избухването на скандала.

Треньорът на националния тим Джил Елис споделила пред репортери, че не вика 26-годишната състезателка по футболни причини. Въпреки това медиите разпалиха с нова страст скандала, а според някои специалисти Хинкел е една от най-добрите в местния шампионат.