Националът на България Лукас Петков отбеляза гол при победата на Гройтер Фюрт с 5:3 като гост на Веен (Висбаден) в мач от 31-ия кръг на Втора Бундеслига.

На "Брита-Арена" във Висбаден домакините поведоха в резултата още в 3-ата минута с гол на Иван Пъртаин. Николас Аграфиотис удвои резултата в 18-ата минута.

Гройтер Фюрт обаче, стигна до пълен обрат още до края на първото полувреме. Бранимир Хъргота вкара в 26-ата минута, а Арминдо Зийб реализира на два пъти - в 38-ата и 43-ата минути, правейки резултата 3:2 за гостите.

В 67-ата минута Фюрт можеше да реализира и четвърти гол, но Бранимир Хъргота пропусна дузпа. Секунди след това на терена се появи Лукас Петков, който замени Денис Сърбени.

Веен също получи дузпа, която Пъртаин превърна в гол за 3:3 в 72-ата минута.

Шест минути преди края на редовното време на сцената излезе Лукас Петков! Защитник на домакините блокира удар на Тим Лемперле, но топката стигна до българския национал. Той финтира защитник и вратаря на гостите и прати топката в опразнената врата.

До края на мача Гройтер Фюрт успя да вкара и пети гол, който бе дело на Хъргота в добавеното време на срещата.

След тази победа Петков и съотборниците му имат 45 точки и заемат 9-ото място в шампионата, с колкото е и 8-ия Херта (Берлин). Веен (Висбаден) остава на 16-ата позиция с 32 точки в актива си.