Финиди Джордж ще поеме националния отбор по футбол на Нигерия, обявиха от местната федерация, цитирани от агенция Ройтерс. 53-годишният бивш играч на "суперорлите" получава повишение, след като до момента бе асистент.

Финиди Джордж игра 77 минути и направи две асистенции за Нигерия в мача срещу България от САЩ '94. Той подаде на Рашиди Йекини в 21-та минута за първия гол, а в 55-ата центрира за Емануел Амунике, който оформи крайното 3:0 с глава.

Джордж, носител на Шампионската лига от 1995 с Аякс Амстердам, бе помощник на селекционера Жозе Песейро, чийто договор с федерацията изтече. Той изведе Нигерия до финала за Купата на африканските нации, където обаче загуби финала срещу домакина Кот Д'Ивоар.

Джордж бе временен селекционер в два приятелски мача, в които Нигерия победи с 2:1 Гана и загуби с 0:2 срещу Мали. Неговото първо предизвикателство са квалификациите за световното първенство през 2026, където Нигерия направи неочакван фалстарт с равенства срещу Лесото у дома и Зимбабве в Руанда.

Следващите мачове на континенталните вицешампиони са срещу Република Южна Африка и Кот Д'Ивоар./БТА