Шефовете на Аякс вече са определили мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг за фаворит за нов треньор на нидерландския гранд. Още преди дни се заговори, че на „Йохан Кройф Арена“ обмислят варианта да си върне специалиста, ако той бъде уволнен от Манчестър Юнайтед, което изглежда все по-вероятно предвид слабите игри и лошите резултати на „червените дяволи“.

Според медиите в Нидерландия Тен Хаг вече е на първо място в списъка на ръководството на Аякс. Daily Mail обаче твърди, че по всяка вероятност мениджърът на Юнайтед и екипът му няма да искат да се завърнат в предишния си клуб, тъй като в момента Аякс се намира в преходен период, а освен това Тен Хаг ще търси ангажимент в някое от топ първенствата в Европа.

Тен Хаг записа много успешен период в Аякс, където между 2017-а и 2022-а спечели три шампионски титли, две купи на страната и доведе отбора до полуфинал в Шампионска лига. Нидерландецът, разбира се, все още се надява, че ще остане на „Олд Трафорд“, още повече че има шанс да изведе до отбора до втори трофей за две години, след като Манчестър Юнайтед се класира на финала за ФА Къп, където ще спори за отличието с Манчестър Сити.