Голмайсторът на Ливърпул - Мохамед Салах, може да бъде продаден между 100 и 150 милиона паунда, твърди Football Insider. Информацията гласи, че 31-годишният египтянин ще стане следващата голяма звезда, която ще се присъедини към Саудитската професионална лига, тй като подобна сума не е за проблем за местните клубове. Петкратният носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо вече играе в страната, но саудитците виждат Салах като перфектната нова придобивка.

На клуба от Анфийлд бяха предложени 150 милиона паунда от Саудитска Арабия за крилото миналото лято, но „червените“ ти отказаха. Мърсисайдци, обаче, сега ще бъдат отворени към подобна сделкаа поради ситуацията с договора му, който изтича другото лято, а и с идването на нов мениджър на „Анфийлд“.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Ако трансферът стане факт, то наследникът на Юрген Клоп, който се смята, че ще бъде наставникът на Фейенорд Арне Слот, може да използва част от парите, за да подсили отбора.

Салах не е в най-добрата си форма след завръщането му от контузия, която получи по време на Купата на Африканските нации през януари, като има само шест попадения във всички турнири до момента в този период.