Една от звездите на женския национален отбор на САЩ Меган Рапиноу продължи словесната си война с президента Доналд Тръмп, обвинявайки го, че неговата политика обгрижва малък процент американци за сметка на останалата част от населението.

Рапиноу бе с ключова роля за втората поредна световна титла на САЩ на изминалото първенство във Франция, като след гола си от дузпа във финала с Холандия бе обявена за най-добър играч на турнира.

Тя обаче води задочен спор с Тръмп от няколко седмици, като в крайна сметка отклони поканата на американския президент за посещение в Белия дом със съотборничките си по доста категоричен начин: "Няма да ходя в ш*****я Бял дом". В типичен стил Тръмп ѝ отговори в Туитър, обвинявайки я, че тя не показва нужното уважение към страната, флага и Белия дом.

"Твоите думи отхвърлят много хора. Ти отхвърляш мен, отхвърляш хора, които приличат на мен, отхвърляш цветнокожи хора, отхвърляш дори американци, които може би те подкрепят. Връщаш ни в една ера, която не бе добра за всички. Може да е била страхотна за няколко човека и може би сега Америка е страхотна за няколко човека, но не е достатъчно добра за всички американци по света. Ти носиш огромна отговорност като лидер на тази страна да се погрижиш за всеки един американец", каза Рапиноу в интервю за Си Ен Ен. /БГНЕС