Тотнъм се е срещнал с агента на полузащитника на Шахтьор Донецк Георгий Судаков в средата на седмицата, за да обсъдят евентуален негов трансфер през лятото, съобщава The Mirror. 21-годишната звезда наскоро подписа нов договор с украинския гранд, който включва огромна откупна клауза на стойност от 127,7 милиона паунда.

Судаков, който е представляван от украинската агенция ProStar, е бил предложен в редица топ европейски клубове и „шпорите“ са сред най-сериозните кандидати за неговия подпис. Всъщност, агентът му Вадим Шаблий дори е бил в северен Лондон в сряда, като сее снимал до стадиона на Тотнъм, с което подхрани слуховете, че преговаря за трансфер на Судаков.

Смята се, че Тотнъм се интересува от 21-годишния атакуващ полузащитник, но Шахтьор се стреми да получи възможно най-високата сума да него, което не е в интерес на „шпорите“. Ювентус и Наполи също имат интерес към украинеца, като дори партенопеите изпратиха оферта от 34 милиона паунда през зимата, която беше отхвърлена с лека ръка от „миньорите“.

Отборът на Ангелос Постекоглу също може да срещне проблеми при преговорите с Шахтьор, ако реши да сключи сделка. Причината е, че миналото лято „шпорите“ отмъкнаха крилото Манор Соломон именно от Шахтьор.