Цялата минала седмица английските медии не спираха да сочат с пръст цяла България и да определят цялата ни страна като расистка. Всичко това заради расистките изцепки на шепа идиоти по време на евроквалификацията между България и Англия. 

Но само за изминалия уикенд в първенствата на Острова имаше цели три (!) случая с расизъм! На мача от квалификациите във ФА Къп между Харингей Бъро и Йоувил Таун фенове на гостите обиждаха на расистка основа вратаря на домакините при една дузпа. Мениджърът на Харингей изведе отбора си от терена, а двубоят не се доигра заради тези изцепки. 

По време на двубоя от второто ниво на английския футбол Чемппиъншип между Лутън Таун и Бристол Сити в покрайнините на Лондон също имаше сцени на расизъм. Фенове на Сити обиждаха играчи на съперника, а от клуба веднага обявиха, че ще направят разследване, за да открият виновниците. 

Расизмът не подмина и Шотландия. В столицата Единбург играха Хартс и Рейнджърс, като фенове на домакините обиждаха Алфредо Морелос. Веднага след този случай полицията в града обяви, че започва разследване на случая. 

Интересното е, че заради случая на "Васил Левски", от Премиършип обявиха старта на кампанията "No room for racism". И точно когато това се случи, избухнаха случаите на расизъм. И соченето с пръст на целия български народ, че е расистки вече изглежда цинично.