UEFA EURO 2020 вече е история и дойде времето за равносметка. На такива форуми винаги има играчи, които се представят неочаквано добре и акциите им буквално политат към небето. Ето кои бяха те на турнира, който бе спечелен от Италия.


Александър Исак (Швеция)

Нападателят на Швеция вкара 17 гола за Реал Сосиедад през миналия сезон и това си е сериозно постижение. На UEFA EURO 2020 обаче неговата звезда заблестя още по-ярко, справи се великолепно с ролята на свръзка с нападението. Макар че не отбеляза гол, той вдигна значително цената си. Говори се, че Арсенал и Челси се борят за подписа на 21-годишния нападател, а се появиха дори слухове и за интерес от Реал Мадрид.

Александър Исак

източник: Gulliver/GettyImages

Ренато Санчес (Португалия)

Халфът на Лил направи фурор още на Евро 2016, но след това се загуби някъде по пътищата на Англия и Германия, преди да се озове във Франция. На UEFA EURO 2020 вече 23-годишният Санчес бе в отлична форма и надмина всички очаквания. Говори се, че ще наследи Вайналдум в Ливърпул, а и Барса май го следи.

Ренато Санчес

източник: Gulliver/GettyImages

Микел Дамсгорд (Дания)

Младият нападател на Сампдория се озова в титулярния състав на Дания заради инцидента с Ериксен. След това 21-годишният играч вкара 2 гола, включително и фамозен фаул в полуфинала с Англия. Вече се пише за интерес към него от Ливърпул, Тотнъм и Реал Мадрид, а цената му около 35 милиона евро.

Микел Дамсгорд Русия - Дания / UEFA EURO 2020, група B, трети кръг, 21.06.2021 г.

източник: Gulliver/GettyImages

Патрик Шик (Чехия)

Чехът вече е достатъчно известно име в Европа, а петте му гола на UEFA EURO 2020 вдигнаха значително цената му. Изпусна „Златната обувка“ заради факта, че Кристиано Роналдо има една асистенция на името си. През миналия сезон 25-годишният чех наниза 13 гола за Леверкузен и няма да е изненада, ако смени Германия с Англия в следващите седмици.

Патрик Шик

източник: Gulliver/GettyImages

Дензел Дъмфрис (Нидерландия)

Галопиращият десен бек на „лалетата“ се разписа в първите два мача, като вкара победния гол срещу Украйна. Вече не е в първа младост, но с представянето си капитанът на ПСВ Айндховен вероятно си осигури добър трансфер в чужбина. Фаворит за подписа му е Евертън на Рафа Бенитес.

Дензъл Дъмфрис

източник: Gulliver/GettyImages

Робин Госенс (Германия)

Крилото-бек на Бундестима вкара 12 гола за Аталанта през миналия сезон в Серия А, а на UEFA EURO 2020 направи феноменален мач срещу Португалия с 2 гола и асистенция. Той бе и един от малкото играчи на Германия, които не получиха ниски оценки в осминафинала срещу Англия. Няма да е изненада, ако „бергамаските“ решат да осребрят формата на Госенс с продажба в Англия.

Робин Госенс

източник: Gulliver/GettyImages

Мануел Локатели (Италия)

Заради контузията на Верати халфът на Сасуоло започна като титуляр за „адзурите“ в първите два мача срещу Турция и Швейцария и дори се разписа в тях. Той е на 23 години, което е перфектна възраст за трансфер в по-голям клуб. Арсенал и Ювентус са възможните дестинации.

Мануел Локатели

източник: Gulliver/GettyImages

Педри (Испания)

Халфът на Барселона бе избра за най-добър млад футболист на UEFA EURO 2020 след впечатляващите си мачове за Испания. Той е едва на 18 години, а в дебютния си минал сезон за каталунците записа 52 срещи, а сега ще участва и на Олимпиадата. Откупващата му клауза в договора му с Барса е 340 милиона евро. Определено ще остане на „Камп Ноу“ и в следващите месеци.

Педри

източник: Gulliver/GettyImages