Английският национал Джейдън Санчо се извини за пропусната дузпа във финала на UEFA 2020 срещу Италия на "Уембли", но заяви, че не е изненадан от последвалите расистки обиди в социалните мрежи.

Резервите Маркъс Рашфорд, Санчо и Букайо Сака пропуснаха по един наказателен удар при загубата с 2:3 от Скуадрата. 21-годишният футболист се извини, че е подвел отбора и феновете, и добави, че това е "най-лошото чувство", което е изпитал в кариерата си до момента.

Тримата чернокожи футболисти бяха обиждани в социалните мрежи след сблъсъка, което предизвика полицейско разследване и осъждане в цялата страна.

"Няма да се преструвам, че не съм видял расовите обиди, които аз и моите братя Маркъс и Букайо получихме след мача, но за съжаление това не е нищо ново. Като общество трябва да се справим по-добре и да държим тези хора отговорни", написа той в Туитър.

"Омразата никога няма да спечели. На всички млади хора, които са получили подобни обиди, искам да кажа - вдигнете главите си високо и продължете да преследвате мечтата си. Гордея се с този отбор на Англия и с това как обединихме цялата нация в тези трудни 18 месеца за толкова много хора", добави крилото на Манчестър Юнайтед.