Нападателят на Барселона Мартин Брайтуайт е пред трансфер в английската Висшата лига. „Каталунците“ Барса се надяван да преподпишат с капитана си Лионел Меси през следващите седмици, а през лятото в тима бяха привлечени Серхио Агуеро и Мемфис Депай в предни позиции.

Това обаче е лоша новина за Брайтуайт, за когото това означава, че ще получава сериозно лимитирано време за игра. Той започна като титуляр в едва 11 двубоя в Ла Лига миналия сезон.

30-годишният Брайтауайт впечатли с изявите си за Дания на UEFA EURO 2020 това лято и като се има предвид, че е малко вероятно да участва редовно в двубоите на Барса през новия сезон, би било идеалното време за „каталунците“ да го продадат, особено предвид финансовото им състояние.

„Sport“ твърди, че Брайтуайт може да продължи кариерата си в Англия, където интерес към него проявяват отборите на Брайтън, Уест Хем Юнайтед и Уулвърхемптън. Смята се, че Барселона ще иска около 15 милиона евро за нападателя, който има още 4 години от договора си на „Камп Ноу“.