Мениджърът на Борнемут Еди Хау разкри, че имал „дълъг разговор” с Калъм Уилсън след завръщането му от лагера на националния отбор на Англия. Причина за беседата е бил расисткият скандал, който се разрази на стадион „Васил Левски” по време на квалификацията за Евро 2020 срещу България.

Калъм Уилсън влезе като резерва през второто полувреме на срещата, която беше помрачена от двукратно спиране, заради расистки обиди от трибуните.  

„Разговарях с Уилсън, дълго говорихме за случилото се. Беше изключително разочароващо да видя това. Гледах по телевизията на живо и беше трудно, въпреки че не можахме да чуем нищо по телевизията, да усетим какво се случва на стадиона”, сподели Хау.

„Трябва да кажа, че Калъм и останалите футболисти на Англия действаха с класа и се справиха блестящо, справяйки се по този начин със ситуацията на стадиона, а след това продължиха и играха добре”, коментира още мениджърът на Еди Хау.

„Калъм е добре. Той е много, много силен характер и за съжаление не е нищо ново за него. Няма психологически последствия от случилото се”, каза още мениджърът.