УЕФА започна дисциплинарно производство по разследване на действията на фенове на и около „Уембли” по време на финала на UEFA EURO 2020 между Англия и Италия.

Футболната асоциация на Англия също разглежда инцидентите, след като имаше нахлуване на фен на Англия на терена, както и хвърли предмети от привърженици на „трите лъва”.

Не се подминават и освиркванията по време на италианския национален химн, както и използването на пиротехнически изделия по време на финалната среща, съобщава още Sky Sports. 

Финалът на UEFA EURO 2020 бе помрачен от нарушение на сигурността, при които редица фенове без билети опитаха да нахлуят на митичния лондонски стадион и да изгледат първия голям финал на Англия от 55 години насам.

ФА пък беше глобена с 25 630 лири заради проблема с тълпите, включително и лазер, който блестя в очите на вратаря на Дания Каспер Шмайхел по време на полуфинала, в който „трите лъва” полемично взеха победата. От УЕФА пък са отказали да дадат краен срок докога трябва да бъде взето окончателното решение.