Марио Балотели сподели, че вече се е адаптирал добре към английската Висша лига, но призна, че няма „истински приятели“ на Острова.

Бившият играч на Интер пристигна на Ийстлендс през август 2010-а и след трудно начало на неговата кариера в Англия, вече започна да оправдава репутацията си на един от най-добрите млади футболисти в света.

Италианският национал е доволен от прогреса си на терена, но в същото време се бори със самотата.

„Аз съм на 21 и вече живея далече от дома почти две години. Адаптирах се добре въпреки големите (културни) различия“, сподели Балотели. „Но аз нямам истински приятели тук. Ако трябваше да се преместя точно в тази минута, бих избрал Италия.“

Голаджията призна, че английските медии са му попречили да се приспособи към Манчестър по-бързо. „Ако си купя Фиат Уно, чета, че за човек като мен би било по-подходящо да си купи Ферари. Ако избера Ферарито, те пишат, че трябва да стоя на земята и да си купя Уно. Ако се смея, не съм достатъчно сериозен; Не се смея, аз съм сърдитко, който не се наслаждава да върши най-добрата работа на света. Тук в Англия, вестниците пишат за всичко и винаги преувеличават“, допълни Балотели.