Капитанът на Тотнъм Хюн Мин Сон ще бъде извън сметките на мениджъра на клуба Анге Постекоглу за гостуването на Брайтън, но също така ще пропусне и мачовете на националния отбор на Република Корея през октомври.

32-годишният нападател е получил контузия във вътрешната страна на бедрото по време на мача на Шпорите срещу азербайджанския Карабах (Агдам), който се игра на 26-и септември. Иначе тимът се намира в добра форма с пет поредни победи във всички състезания.

Защитникът Дестини Удоджи, който пропусна снощната победа над унгарския Ференцварош във втория турнир на УЕФА заради травма в горната част на бедрото, по всяка вероятност ще бъде на разположение и ще играе. Удоджи получи удар по време на срещата с Манчестър Юнайтед миналия уикенд и австралийският треньор реши да му даде почивка.

"Малко вероятно е Сони да бъде на разположение. Той се старае много, но на този етап не може да с каже, че възстановяването е прекалено бързо и той ще може да играе", заяви Постекоглу. "Първото нещо, което е важно е, че сме добре след мача в Унгария снощи. За Дестини Удоджи смятам, че ще бъде готов. Имаме тренировки днес и утре и след това ще се види какво е положението, но съм оптимист".

Корейската футболна асоциация (КФА) също потвърди, че Хюн Мин Сон е изваден от списъка с 26 футболисти за Световните квалификации на 10-и октомври с Йордания и пет дни по-късно с Ирак.

Добра индикация за работата на Постекоглу пък е, че Доминик Соланке беше включен в състава на Англия за мачовете с Гърция и Финландия от временния селекционер Лий Карсли, седем години след първата си покана. Помолен да коментира подобен ход, наречен от доста медии "изненадващ", австралиецът каза: Не знам дали е изненадващо или някой е изненадан, но Дом работи много усърдно на тренировките, може би както никога до момента в кариерата си. Много е важно за всички млади футболисти да научат, че пътят на кариерата не винаги е една права линия, а има възходи и падения. Той беше в големи клубове като Ливърпул и Челси, където не се справи. Но отиде в Борнемут и там показа добри неща. Разполагам с него от един месец и честно да си призная, нямам никакво отношение към това, че е извикан в националния отбор. Вярвам, че националният селекционер има свое виждане и трайни наблюдения.

Предишното гостуване на Тотнъм в Брайтън завърши с поражение с 2:4, но "чайките" паднаха с 2:4 от Челси в предишната си среща и до момента в последните си шест мача имат спечелени 9 точки.

БТА