В среща от 7-ия кръг на Висшата лига Евертън и Нюкасъл Юнайтед не успяха да си отбележат голове, завършвайки наравно 0:0 на „Гудисън Парк“. Въпреки че двата отбора имаха своите шансове, вратарите и защитниците доминираха в мача, като и Евертън, и Нюкасъл не успяха да реализират своите положения.

Мачът започна с високо темпо, като домакините от Евертън се опитаха да наложат контрол. В 18-ата минута Абдулайе Дукуре реализира попадение, но радостта му беше краткотрайна, тъй като голът беше отменен заради засада. Това беше първото от няколко ключови събития, които попречиха на домакините да излязат напред в резултата.

Най-големият пропуск в мача дойде от Антъни Гордън, който в 35-ата минута не успя да вкара от дузпа за Нюкасъл. Нападателят стреля, но вратарят на Евертън, Джордан Пикфорд, реагира блестящо и спаси удара. Това задържа нулевия резултат до края на първата част.

Във второто полувреме, двата отбора продължиха да създават положения. Срещата завърши с интензивни минути, но гол така и не падна, въпреки възможностите пред двете врати.

След равенството Нюкасъл остава в средата на класирането, докато Евертън се бори да избяга от зоната на изпадащите.