Арсенал приветства познат съперник отново на стадион „Емирейтс“ този следобед във Висшата лига, а доскорошният вратар на тима Арън Рамсдейл се завръща със Саутхемптън на място, на което прекара дълго време. 

Срещата от 7-ия кръг на английското първенство е от 17:00 часа. Двубоя можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще следим за вас всичко най-интересно с богато видео съдържание.

Очаква се гостите от Саутхемптън да направят много смени в състава, имайки предвид изказванията на мениджъра Ръсeл Мартин. Камерън Арчър, Бен Диас, Кайл Уокър-Питърс и Адам Лалана най-вероятно ще се появят в игра. В същото време вратарят е на 100 процента сигурен. Арън Рамсдейл напусна Арсенал през лятото в сделка на стойност 25 милиона паунда, година след като подписа нов договор и след това почти веднага загуби стартовия си статут от Дейвид Рая. Днес той е част от Саутхмептън, който търси своята първа победа от началото на кампанията в Премиър лийг. Тимът има 5 загуби и 1 равенство.

Колкото до Арсенал, има вероятност Бен Уайт и Юриен Тимбер да се завърна в строя за лондончани, въпреки контузиите. Уайт пропусна победите над Лестър и ПСЖ, докато Тимбер беше заменен на полувремето срещу френския гранд.

Мениджърът Микел Артета потвърди, че дуото е „близо“ до това да бъдe готово за Саутхемптън, както и Такехиро Томиясу, който се надява да запише първи мач за сезона.

Треньорът на Арсенал все още помни пагубните резултати срещу Саутхемптън в предишните два пъти при срещите на двата тима, но този път „светците“ не са в същата светлина, в която бяха преди два сезона. Саутхемптън несъмнено изигра роля за загубата на битката за титлата от страна на Арсенал през кампанията 2022/23. Въпреки че завършиха на дъното, „светците“ взеха четири точки от артилеристите, а последната среща между двата тима беше равенство 3:3 на „Емирейтс“, което напълно лиши тима от мечтата за първото място във Висшата лига тогава.

По-важното е, че този отбор на Арсенал също изглежда много по-силен от отбора, който се бори за титлата през април 2023 г., така че би трябвало да има по-малки проблеми този уикенд.

Микел Артета постигна само две победи срещу светците в последните шест срещи, като последната победа за лондончани е от 11 декември 2021 година.