Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали постоянството на "артилеристите" преди мача от Висшата английска лига срещу новака Саутхямптън и заяви, че Кай Хаверц има потенциал да реализар по 20 гола на сезон.

Лондонският клуб се стреми да запази серията си без загуба, когато приеме "светците" в събота, след като спечели всичките си мачове през този сезон с изключение на тези срещу Манчестър Сити и Брайтън.

По-рано през седмицата Арсенал се наложи с 2:0 у дома срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

"Имахме наистина трудна поредица от мачове след международната пауза и на всичко отгоре се случиха доста непредсказуеми неща като липса на футболисти, но ние се адаптирахме и към това. Със сигурност има немалко аспекти, които трябва да подобрим, но показваме много последователност и адаптивност по начина, по който можем да играем и да печелим мачовете. Всичко това са много положителни знаци, но все още е много рано през сезона", категоричен е Артета пред медиите.

Нападателят Кай Хаверц отбеляза във всеки един от последните пет мача у дома за столичани.

"Фактът, че той премина през някои трудни моменти, просто го направи по-добър. Със сигурност притежава всички качества и има амбицията да бележи по 20 гола на сезон", обясни Артета за германския нападател.

Испанският специалист добави, че защитниците Юриен Тимбер, Бен Уайт и Такехиро Томиясу могат да се появят в игра срещу Саутхямптън, но Олександър Зинченко и капитанът Мартин Йодегор едва ли ще бъдат готови да бъдат на терена.

БТА