Ръководството на Манчестър Юнайтед ще има среща в Лондон в рамките на 48 часа след неделния мач от Висшата лига срещу Астън Вила в Бирмингам, на която ще бъде обсъдено бъдещето на мениджъра Ерик тен Хаг, който е под огромно напрежение, съобщава The Athletic.

На срещата ще присъстват съсобствениците сър Джим Ратклиф и сър Дейв Брейлсфорд, както още изпълнителният директор Омар Берада, спортният такъв Дан Ашуърт и техническият директор Джейсън Уилкокс. Друг от собствениците на Юнайтед Джоел Глейзър също ще лети от Съединените щати, за да присъства в Лондон. Планирано е да има и спирка в Манчестър за още една среща.

Сър Джим Ратклиф пък ще присъства на „Вила Парк“ в неделя, за да гледа лично отбора за първи път, откакто Юнайтед беше разбит с 0:3 от Ливърпул на „Олд Трафорд“ в началото на септември.

Както е известно, мениджърът Ерик тен Хаг може да бъде уволнен, ако „червените дяволи“ загубят от Астън Вила. В последно време отборът се представя слабо и натрупа някои много разочароващи резултати. Манчестър Юнайтед претърпя тежко поражение с 0:3 във Висшата лига в последния си мач, а след това завърши 3:3 с Порто в Лига Европа.

Самият сър Джим Ратклиф обяви, че решението дали Тен Хаг ще остане начело на отбора не е негово. Запитан дали клубът ще прояви търпение към нидералднския специалист, Ратклиф отговори:

„Не искам да отговарям на този въпрос, решението не е мое. Харесвам Ерик, мисля, че той е добър треньор, но в крайна сметка не аз взимам решението. Ръководният екип трябва да реши какво да се случва с клуба в много различни аспекти. Но този екип е заедно само от юни или юли. Те са в клуба буквално от седмици, имат нужда от време. Нашата е цел е съвсем ясна - искаме да върнем Манчестър Юнайтед там, където му е мястото, но е видно, че сме далеч от това“, коментира Ратклиф.

След равенството с Порто през седмицата самият Тен Хаг заяви, че не се притеснява за работата си.

„Ще стигнем там, където искаме. Не ни съдете сега, а в края на сезона. Това е процес, ще се подобрим. В предишните два сезона достигнахме финали, ще продължим да се борим. Между играчите и щаба има задружност, и това се вижда“, коментира той след двубоя.