Радослав Росенов ще е първият български участник в четвъртия ден на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Родният талант ще открие програмата за нашите представители с мач срещу Данило Дрижак (Украйна). Двубоят е в категория до 60 килограма и ще се проведе в следобедната сесия на ринг А. Програмата стартира от 15:00 часа, като мачът на Росенов с представителя на Украйна е седми в списъка и се очаква да започне около 16:30 часа.

Във вечерната сесия България ще има още двама участника днес. Те ще боксират на ринг В, като програмата стартира от 18:30 часа. Пръв от националите ни ще се изяви Даниел Кирилов. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу Кристиан Кеса от Италия. Мачът е четвърти в списъка и се очаква да започне около 18:45 часа. 30-ина минути по-късно, в категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще боксира с литовеца Симонас Зеленекас.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. България вече има трима боксьори там. Уилиам Чолов записа една победа дотук, а жребият изпрати директно в Топ 8 Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Мачовете на Радослав Росенов, Даниел Кирилов и Красимир Джуров днес може да следите на Youtube канала на Европейската федерация