Радослав Росенов ще е първият български участник в четвъртия ден на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Родният талант ще открие програмата за нашите представители с мач срещу Данило Дрижак (Украйна). Двубоят е в категория до 60 килограма и ще се проведе в следобедната сесия на ринг А. В програмата настъпиха леки корекции. Промяната на часовете от европейското първенство в Будва е за 16:00 и 19:30 часа българско време, като начални на сесиите. Това означава с един час по-късно да започне следобедната сесия, а вечерната с 30 минути по-късно. Съответно и часовете на българските мачове се отлагат със същия период.

Във вечерната сесия България ще има още двама участника днес. Те ще боксират на ринг В, като програмата стартира от 19:30 часа. 

Пръв от националите ни ще се изяви Даниел Кирилов. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу Кристиан Кеса от Италия. Мачът е четвърти в списъка и се очаква да започне около 19:45 часа. 30-ина минути по-късно, в категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще боксира с литовеца Симонас Зеленекас.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. България вече има трима боксьори там. Уилиам Чолов записа една победа дотук, а жребият изпрати директно в Топ 8 Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Мачовете на Радослав Росенов, Даниел Кирилов и Красимир Джуров днес може да следите на Youtube канала на Европейската федерация.