Тайсън Фюри победи Дерек Чисора с технически нокаут е в десетия рунд на титаничната битка помежду им. Циганския крал защити титлата си във версията WBC на тежката категория, а и репутацията на непобеден боксьор на профиринга. 33 победи за Тайсън Фюри, като 24 от тях са с нокаут. 

Gulliver/GettyImages
23 снимки

След края на срещата Тайсън Фюри показа обичания си нрав и започна да засипва с обиди Олександър Усик, който беше край ринга. Украинецът излезе лице в лице с Циганския крал, но запази мълчание. Накрая все пак двамата се поздравиха. 

БГНЕС / BGNES
29 снимки

ПЪРВИ РУНД: 

Началото на боя започна с агресия от Дерек Чисора, който рано притисна Фюри в един от ъглите. Именно Циганския крал обаче вкара първия по-чист удар след дясно кроше в главата на Чисора. Последва страхотна комбинация с още няколко удара и ъперкът - Чисора бе разклатен сериозно. Тайсън Фюри продължи да доминира през рунда и успя да вкара още няколко чисти удара.

ВТОРИ РУНД: 

Отново Чисора започна силно и този рунд като вкара удар в главата на Фюри. Претедентът успя да вкара няколко удара в тялото на Циганския крал. Чисора опита да тръгне напред, но изяде ъперкът и отново бе сериозно разклатен. Той едва остана на краката си, а Фюри го притисна на важета, където продължи да вкарва чисти удари. За щастие на Чисора дойде краят на рудна.

ТРЕТИ РУНД: 

Тайсън Фюри продължи да натиска и вкара няколко крошета в целта. Той отново натисна противника си на важетата и вкара няколко удара, включително и мощен ъперкът, който сериозно замая Чисора. Самият претендент се опита да тръгне напред минута преди края на рунда, но не успя да нацели шампиона. Чисора се озова и на земята, но без нокдаун, тъй като бе съборен с тяло то Фюри, а не от директен удар. 

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

Дерек Чисора започна с удар в тялото ня Фюри. След това вкара и още един, докато държеше дистанция от Циганския крал. Чисора успя да вкара много мощно дясно кроше в главата на Фюри, който за първи път от началото на двубоя отстъпи назад. Чисора също понесе някои директни попадения, но определено не толкова сериозни. Това определено бе най-добрият рунд на Чисора от началото на двубоя.

ПЕТИ РУНД: 

Рундът започна доста по-спокойно, но Тайсън Фюри отново доминираше и успя да вкара няколко удара в главата на Чисора. Минута преди края на рунда Циганския крал понесе няколко удара в тялото, но не потрепна. До края на тази част Фюри успя да притисне претендента в ъгъл на ринга, но не успя да вкара чиста комбинация, за да разклати Чисора.

ШЕСТИ РУНД:

Фюри и Чисора си размениха някокло удара от близка дистанция, преди съдията да ги раздели, заради клинч. Циганския крал успя да намери Чисора с дясно кроше, докато претендентът получи предупреждение за удари зад главата на Фюри. Циганския крал се движеше много повече и вкарваше комбинации в тялото и лицето на Чисора. 

СЕДМИ РУНД:

И тази част започна с прав десен в целта за Тайсън Фюри. Все пак, Чисора се опита да тръгне в атака и записа прилична комбинация в тялото на Циганския крал. Очевидно и двамата забавиха сериозно движенията си и на няколко пъти бяха разделяни от клинчове от съдията. Без почти никакъв екшън в този рунд, като че ли и двамата го използваха, за да си отпочинат. 

ОСМИ РУНД: 

Тайсън Фюри започна с отлична комбинация. Отново Чисора изглеждаше разклатен, а дясното му око почти се бе затворило. В средата на рунда и двамата си размениха много мощни и чисти удари, но като че ли Циганския крал излезе победител от тази размяна. Минута преди края на рунда Фюри продължи да натиска и да вкарва все повече удари в целта. Чисора беше в ъгъла и понесе няколко ъперкъта преди да тръгне отново смело напред. Фюри се защитаваше като блокира Чисора с ъперкъти. Пореден силен рунд за шампиона.

ДЕВЕТИ РУНД: 

Дерек Чисора получи много удари в този мач, но все още е на крака и не е падал в нокдаун нито веднъж. Деветият рунд отново започна силно за Фюри, който доминира цялата битка. Минута и тридесет преди края на рунда Чисора бе затворен в ъгъла и понесе комбинация от шест удара в тялото. Тайсън Фюри намери противника си с дясно кроше в средата на ринга и Чисора определено се разклати. Секунди преди края на рунда Циганския крал вкара още няколко мощни удара в главата на Чисора, но той някак си остана на крака.

ДЕСЕТИ РУНД:

Сериозни проблеми за Дерек Чисора, който бе предупреден, че мачът може да бъде прекъснат, ако продължи да получава много удари. Без страх обаче той се хвърли в атака рано през рунда. Тайсън Фюри обаче бързо взе нещата в свои ръце и отново притисна претендента. Чисора не престана да атакува и да търси Фюри, но без голям успех. Шампионът контролираше изцяло срещата и вкарваше много удари. Десет секунди преди края на десетия рунд реферът прекрати двубоя. Победа с технически нокаут за Фюри!