Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не излъчиха победител, завършвайки при равенство в 8-рундовия мач в Лос Анджелис. Двамата показаха защо са едни от най-великите боксьори в историята и показаха, че дори и в напреднала възраст могат да покажат на света какво могат.

54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009-а, макар да е участвал в много други демонстративни боксови двубоя.

I РУНД

Майк Тайсън започна в типичния си стил и атакува с удари в тялото на Рой Джоунс. От своята страна боксьорът с белите шорти опита да съкрати дистанцията и двамата се намериха в линч в средата на ринга.

До края на първия рунд Тайсън опита нова атака, но гонгът отброи края на първия рунд.

II РУНД

Рой Джоунс атакува Майк Тайсън в самото начало на втория рунд, но двамата отново попаднаха в клинч и съдията трябваше да се намесва. Шесткратният световен шампион изглеждаше по-свеж, докато Железният Майк търсеше близка дистанция, за да нанесе тежките си удари.

Секунди преди края на рунда, двамата отново се вкопчиха един в друг и си нанесоха удари отблизо.

III РУНД

Майк Тайсън тръгна веднага в атака и нанесе тежък удар в тялото на Рой Джоунс. От своя страна боксьорът с белите шорти отново потърси клинч и двамата си нанесоха тежки удари от близка дистанция.

В средата рунда, реферът спря за секунди срещата, след като Тайсън нанесе удари непозволено главата на Рой Джоунс. След това Железният Майк опита нова атака, но шесткратният световен шампион показа повратливост и избяга от ударите.

IV РУНД

Майк Тайсън за пореден път стартира агресивно, но Рой Джоунс умело „затвори“ съперника си с клинч и успя да предотврати атаката. Двамата отново влязоха в клинч и си размениха удари отблизо.

Секунди преди края на ринга, Железният Майк атакува с десен в тялото, но с левия не успя да намери целта и това бе краят на четвъртия рунд.

V РУНД

В самото начало на петия рунд Рой Джоунс потърси отново близка дистанция. Двамата боксьори си нанесоха удари от близка дистанция. Целта на шесткратният световен шампион бе да измори съперника си и да не позволи на Железния Майк да нанаесе удари.

В края на петия рунд Рой Джоунс нанесе удари с десен в главата на Тайсън, но Майк отговори също с точни попадения. Двамата размениха по няколко удара в средата на ринга, което бе всичко за петия рунд.

VI РУНД

В шести рунд Майк Тайсън стартира с удари в тялото на Рой Джоунс, но отново съперникът му потърси клинч. След това Джоунс се изтегли малко назад и нанесе удар в главата на Тайсън,

Железният Майк опита да нанесе тежък удар с ляв, но не успя. До края на рунда двамата предприеха по-предпазлива тактика и това беше всичко за тази част.

VII РУНД

В началото на седмия рунд двамата отново се намериха в клинч. След това Рой Джоунс нанесе бързи удари в тялото на Тайсън. Майк опита да предотврати атаката с контра, но шесткратният световен шампион парира.

Рой Джоунс умело водеше битката като намираше точният момент за атака и за убиване на темпото. Железният Майк опита с финална атака, но Джоунс добре успя да избегне атаката му.

VIII РУНД

Дойде време и за последния рунд в този легендарен мач. Майк Тайсън опита да атакува, след което двамата размениха удари от близка дистанция.

Тайсън атакува с ляв, но Рой Джоунс отговори с десен в главата на Майк. Минутиа преди края на рунда двамата попаднаха отново в клинч. Веднага след това Тайсън атакува с удари в тялото на Джоунс. Рой отново умело избегна атаката и държеше близка дистанция. Това беше и последният момент от мача.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.