От холандската компания „Хиперкюб“, която консултира проекта за новата А група пък смятат, че ЦСКА може да участва в нея, само при получаването на професионален лиценз.

„Дори и най-големите клубове трябва да спазват правилата на ФИФА и УЕФА. Преди време дори Ювентус бе санкциониран, а сега ЦСКА ще трябва да покрие всички изисквания за лицензиране, за да се върне в първа дивизия. Иначе едва след като стане ясен броят на отборите с лиценз за А група в края на май ще се обсъди и приеме новият й формат, а това ще се случи около средата на месец юни“, сподели Питър Нювенхуис пред Нова телевизия.

„Впечатлен съм от участващите хора в дискусиите. Вече срещнат всички тях. Много са ентусиазирани и съдействат. Надяваме се заедно с тях да решим въпроса. Разбира се, че има трудности“, каза още Нювенхуис и продължи:

„Не знам още какво е решение. Ще изслушам всички, а в края решението трябва да бъде приложимо за България. Не мога да кажа кое е подходящо или не. Първо, защото не знаем колко отбора ще вземат лиценз да участват в състезанието. Второ, все още тече процесът на изслушване на хората.“

„Разбира се знам доста за темата ЦСКА. Това не е в моите ръце. Зависи от лицензирането. Добра новина ще е, ако успеят, защото българският футбол е по-добър с ЦСКА“, добави представителят на холандската фирма.