При приемането на евентуален оздравителен план за ЦСКА от БФС са обещали удължаване на сроковете за лицензиране, за да могат „червените“ да се справят, разкри Милко Георгиев.

Синдикът Дора Милева и Милко Георгиев, в качеството си на представител на ЦСКА, присъстваха на днешната дискусия между футболния съюз и клубовете от Б и В група относно новия формат на елитната ни дивизия.

Милко Георгиев определи като смехотворно намерението на Васил Божков чрез ЦСКА София да оздрави автентичното ПФК ЦСКА. Той разкри още, че вариант за преобразуването на Литекс в ЦСКА вече не стои на дневен ред пред благодетеля на "червените" Гриша Ганчев.

„Повече хора задаваха въпроси и ги интересуваше форматът. И аз се интересувам как ЦСКА може да участва в А група, и попитах, но конкретен отговор няма. Чух единствено нещо, което няколко пъти ние казахме, а именно наличие на добра воля трябва“, сподели Милко Георгиев.

„ПФК ЦСКА към момента няма как да участва, защото към момента няма как да покрие критериите. Васил Божков не е предложил оздравителен план, това което прочетох е някакво абстрактно предложение. Това писмо дойде от съвсем друго дружество“, заяви още Георгиев и продължи:

„Очаквах Борислав Попов да е тук, но той не присъстваше. Администриращият орган, в случая футболният съюз заяви, че е възможно да се направи удължаване на всякакви срокове, което предполага, че при някакво развитие на нещата и при съгласие на другите клубове, може да има удължаване на срока. ПФК е подало заявление за участие във връзка с това, че това е дружеството, което членува във футболния съюз.“

„В момента настоящите собственици оздравяват в клуба, инвестират в базата. А вече, за да има оздравителен план трябва да са ясни колко са дълговете“, сподели Милко Георгиев и добави:

„ПФК ЦСКА е в ситуация, в която сегашните хора нямат вина за това положение. Няма как да има нещо конкретно за бъдещето на ЦСКА от тази среща, защото тя не беше организирана за ЦСКА, а бяха поканени отборите от Б и В група. Самият синдик не обели дума вътре. Нещата зависят от съда.“

„Александър Тодоров много добре знае и от мен лошо не е видял. През тези 7-8 месеца аз бях единственият, който се застъпваше за него пред Ганчев. Не трябва са спекулира с такива изрази, че Ганчев няма намерение да оздравява клуба. Не му прави чест да плюе по този, който му е давал заплата. Намерението на Гриша Ганчев е да инвестира в клуба“, обясни още Милко Георгиев.