От ФК Спартак Варна съобщиха, че пускат свободен вход за феновете за мача от първенството на трета дивизия срещу Кубрат в събота. Срещата е от 18.00 на стадион "Локомотив". 

"Ръководството прецени, че за старта на кампанията по 100-годишнината ни ще направим подарък на нашите привърженици. Още повече, че пристигнаха и тениските за юбилея, и феновете ще могат да си направят подарък", коментира президентът на Спартак Стефан Калименов. Агитката на "соколите" пък е подготвила звездна хореография, която ще бъде тествана на мача този уикенд.

По повод юбилея Драматичният театър "Стоян Бъчваров" в града ще осъмне "облечен" в синьо-бяло на 28 август 2018 година. Над 200 метра плат ще бъде използван, за да се декорира известната сграда в града. Онлайн кампанията за юбилея също върви на пълни обороти, а в нея се включват все повече известни личности, съобщават отще от Спартак. 

От Управителния съвет коментираха лаконично и изявите на бившия футболист на клуба Иван Петров, който организира футболен мач между ветераните на Черно море и Спартак за 100-годишнината на "соколите" в същия час, в който са официалните празненства. "Всеки е свободен да прави каквото иска. 

"Това, което е неразбираемо е, защо в момент, в който всички сме обединени и искаме да дадем ново бъдеще на Спартак, има хора, които създават разделение отново. Пътят пред клуба е един. Той е ясен и не можем да си позволим да се караме точно сега. Правим тържество, което е за всички спартаклии, за всеки оставил по нещо - независимо дали е футболист, ръководител, деятел, фен или просто със "синьо-бяло" сърце", коментират от Спартак.