Футболистът на Атлетик Куклен Виделен Сердарски e с 4 шева, след като му бе нанесен побой на полувремето при гостуването на Несебър в Югоизточната Трета лига. Заради това съотборниците му са отказали да излязат за второто полувреме и мачът бе прекратен при 0:0, пише 24 часа.

Двубоят е прекратен и е извикана полиция. Дежурен делегат на двубоя е Васко Петев от Хасково. Очаква се на база на неговия доклад да последват санкции.

Президентът на Несебър Недялко Москов даде своето обяснение пред клубния сайт. Той заяви, че има и ударен футболист на Несебър.

Ето изявлението на Москов:

„През цялото първо полувреме гостите се държаха по безобразен начин – провокация, обиди, лежане по терена. Какви ли не обидни епитети използваха по наш адрес. Стигна се до там, че на полувремето имаше спречкване в съблекалнята. Има ударен техен футболист, има ударен и наш футболист – една от нашите резерви.

Най-интересното е, че техният ръководител дойде и ми се извини. Каза ми, че те са виновни. Каза го и пред съдиите. Ако е мъж, да излезе и да го каже пред всички! Каза, че футболистите му са млади и не се съобразяват!

Аз обаче не разбирам какво се е случило, за да не излязат през второто полувреме. Защото треньорът на Атлетик каза, че иска мачът да продължи, но футболистите не искали. След като е имало ударени играчи – съдиите може да накажат виновните с червени картони и мачът да продължи.

Подозирам, че противникът е бил премиран от трети отбор, в което не намирам нищо лошо. Само че откакто аз съм президент на Несебър от две години, нито един отбор не се е оплакал от нас. Ние предлагаме най-добрите условия, при нас се играе най-лесно. Играем коректно и нито веднъж не е станал и най-малък проблем. Сега обаче се появи такъв казус. Каква е причината?! Нека кажат хората от Куклен.
Техният отбор дойде тук изцяло да провокира. За първи път виждам такова поведение, цялото първо полувреме премина при жестоко напрежение.

Сега изчакваме какво ще опишат съдиите и делегатът на двубоя. Ако има посочени конкретни провинили се футболисти заради спречкването в съблекалнята, ще бъдат наказани от Дисциплинарната комисия. Съдията изчака 15 минути второто полувреме и даде край на мача, което означава служебна победа за нас."

Несебър води люта битка за промоция с отборите на Саяна (Хасково), Спартак (Пловдив) и Гигант (Съединение). Атлетик е осми в класирането.

Във втори пореден мач тимът на Сливен направи 0:0. Сега като гост на Асеновец в Асеновград, а в първия пролетен кръг направи същото и срещу Гигант. За целия есенен полусезон Сливен в 19 мача записа 1 победа, 1 равен и 17 загуби с голова разлика 16:104.