Синът на бившия селекционер на националния отбор на България по футбол Ясен Петров, който носи същото име, ще играе през пролетта на 2024-а година в третодивизионния Левски (Карлово). Той пристига от школата на Лудогорец (Разград) и е един от осемте нови в клуба в родния град на Васил Левски. Любопитното е, че бившият халф на Ботев (Пловдив), Левски, Локомотив (София) и в момента треньор в Китай на отбора на Цъндао Хайню, също е започнал футболния си път в Карлово.

Тогава тимът пак е играел в Югоизточната В група, но с името Торпедо (Карлово). Отборът от Карлово завърши успешно зимната подготовка и се готви за първия официален мач за годината, а именно домакинството на Секирово. Двубоят е в събота (17-и февруари) от 14:00 часа. Освен Ясен Петров-младши, другите нови попълнения са вратарят Петър Райчев и полевите състезатели Пламен Колев, Ивелин Илиев, Енгин Махмуд, Венци Богданов, Иван Георгиев и Кристиян Петров. Трима играчи пък напуснаха Карлово и се преместиха в опонента Секирово (Раковски), който води люта битка за спасение в Трета лига.

Запрян Запрянов играе на позицията ляво крило. Той е на 29 години и е юноша на Локомотив Пловдив. Има записани 22 мача в професионалния футбол с екипите на Локомотив Пловдив и Раковски 2011. Освен това в кариерата си е преминал и през отборите на Марица Пловдив и Гигант Съединение. Габриел Земярски е на 23 години, юноша на Ботев Пловдив. Играе на позиция ляв защитник. Той е участвал в 9 мача във Втора лига с екипа на "канарчетата" през 2021 г. Последното ново име е добре познатият нападател Ерай Карадайъ. Той има богата визитка с над 100 мача в професионалния футбол. В Карлово прекара последните 2 години, а преди това беше част от Крумовград, Спартак Пловдив и Арда. /БТА