От Българския футболен съюз пуснаха съобщение, с което написаха, че очакват клубовете да дебатират за изготвяне и утвърждаване на нормативните актове на БФС. По този начин клубовете ще могат да решат дали имат желания за промени в определени направления във футбола ни.

Ето какво написаха от БФС:

Във връзка с изготвянето и утвърждаването на нормативните актове на БФС, касаещи първенствата и турнирите за сезон 2024-2025, клубовете от всички нива на футбола в страната ще имат възможността да дадат предложения за промени.

Администрацията на БФС от областните и зоналните съвети ще приема в писмен вид до 29.03.2024 г. (петък) идеите и предложенията на аматьорските и професионалните клубове, които желаят да допринесат за новите издания на Наредба за първенствата и турнирите в системата на БФС, Дисциплинарен правилник, Правилник за договорите и трансферите на футболистите, Правилник за статута на футболистите, Изисквания за стадиони и Финансов правилник. Внесените предложения за промени ще бъдат разгледани и обсъдени от Комисията за нормативните актове на БФС.  

Българският футболен съюз отчита значимостта на гледаната точка и опита на участниците във всички първенства и турнири, които администрира и ще разчита на активно участие от страна на клубовете в процеса по прецизиране на нормативните актове.