Ботев (Пловдив) ще организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на юношата на Марица (Пловдив) Ансел Андреев, съобщиха от клуба. Младият футболист счупи крака си по време на мач на своя отбор от набор 2009 и бе опериран по спешност, като претърпя серия от интервенции в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. 

Заключението на лекарите е "множествени счупвания на дясна подбедрица с метална остеосинтеза". На момчето му предстои дълго и тежко възстановяване, като неговата продължителност е неясна към момента. 

В подкрепа на Ансел и неговото семейство Ботев, с помощта на фондацията "Нощ на ангелите", организира благотворителен фен турнир. Той ще се проведе на 25-и февруари на игрището с изкуствена тревна настилка на клубната база на "канарчетата" във формат 5+1, а входната такса на отбор ще бъде 100 лева. На място ще има и специални кутии, в които желаещите могат да оставят допълнителни средства.

Записванията ще продължат до 23 февруари, а таксата за участие ще се заплаща на място.

От футболния Марица (Пловдив) вече стартираха благотворителна кампания. Всеки желаещ може да дари на посочената по-долу банкова сметка.

Чрез превод по банкова сметка на семейството в ОББ:
BG20UBBS81551015801233, BIC код: UBBSBGSF
Титуляр на сметката: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

Чрез превод през REVOLUT:
LT213250090591432015, swift code: REVOLT21
Титуляр: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

"Футболът е социален феномен, който има силата да обединява хората в трудни моменти и в името на добри каузи. Нека го направим отново! Нека заедно помогнем на Ансел да се върне на футболния терен!", призоваха от Ботев (Пловдив).