Футболен клуб Спартак 1918 официално получи правото да стопанисва едноименния стадион и спортните бази, реши на свое заседание днес Общинският съвет във Варна. С почти пълно единодушие Общинският съвет реши да предостави на футболния клуб безвъзмездно ползването на имотите за 10 години.

Те вече са собственост на новото общинско дружество "Стадион Спартак".  Футболният клуб ще може да ползва всички имоти на дружеството с изключение на стадиона, на който предстои основен ремонт, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет. Футболистите ще се завърнат на терена след приключване на ремонтните дейности.  По предварителни разчети реконструкцията на съоръжението ще струва около 1.45 млн. лева с ДДС.

Малко над 50 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна, а за останалите близо 1.4 млн. лева общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. През есента на 2017 г. правителството обеща средства за ремонта на съоръжението.  Общинските съветници одобриха също промени в капитала на дружеството "Стадион Спартак" и избраха нов Съвет на директорите. В управлението на дружеството ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП "Спорт-Варна", председателят на ЖСК "Спартак" Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на футболния клуб.