Трансферът на голмайстора на Несебър и на Югоизточната Трета лига Виктор Янев в италианския Ротонда пропадна поради административни причини, съобщиха от клуба на страницата си в социалната мрежа Х (бивш туитър). Янев трябваше да бъде картотекиран, след като подписа договор, но от италианския отбор не са били достатъчно акуратни в попълването на документацията, а междувременно изтекъл и периодът за регистрация на свободни агенти.

При това положение Янев остава без клуб и се връща в България, като от тима са го компенсирали с малка сума заради причинените неудобства.

Тимът на Ротонда се намира на 11-о място от 18 отбора в група H на четвъртото ниво на италианския футбол Серия D. Повечето им мачове обаче завършват с доста ниска резултатност и поради тази причина те търсеха подкрепление в предни позиции.

Виктор Янев завърши есента с 21 гола, от които 17 за първенство и 4 в турнирите за Купите. 25-годишният голмайстор е в очакване на предложения за пролетния дял на първенството, като вече с него са се свързали два клуба от Трета лига.