Футболен клуб ЦСКА 1948 отбеляза 70-годишнината от създаването на ЦСКА по време на тържество във Военния клуб в София. "Червените", които се състезават в третото ниво на българския футбол, бяха уважени от представители на част от водещите отбори в Първа лига, а освен това получиха поздравителен адрес от президента Румен Радев.

Радев беше представен от своя съветник Георги Александров, който заяви: "Надяваме се, че клубът ще се завърне бързо в елитния спорт и елитния футбол, за да радва милионите фенове. Защото ЦСКА не е просто марка, а национална гордост, национална емблема и спортна слава".

Александров прочете и писмото от Румен Радев, в което президентът постанови "по повод 70-годишнината от създаването на ЦСКА, за значим принос за развитието на българския спорт и спортната слава на Република България, да бъде връчен на футболен клуб ЦСКА 1948 почетен знак на президента".

Изпълнителният директор Добрин Гьонов заяви, че се надява след 12 месеца ЦСКА 1948 да бъде част от елитната футболна дивизия: "Не мога да не бъда щастлив, защото това е рожденият ден на най-великия клуб в България. Имам честта да го ръководя и не мога да изразя емоцията с думи. Виждам много клубове и ръководни органи, които са дошли да ни поздравят и това ме кара да се чувствам горд. Побиха ме тръпки, когато видях материала за историята на ЦСКА, въпреки че съм го гледал повече от 20 пъти. ЦСКА е нещо велико, ЦСКА е нещо огромно".

Изминаха трудни, на моменти убийствено трудни две години, но с всеки ден аз се убеждавам, че сме тръгнали по честния път. На три мача сме от завръщане в професионалния футбол и се надявам догодина по това време да ме питате за завръщането ни в Първа лига".

От страна на Левски беше поканен изпълнителният директор Красимир Иванов, който каза: "Отговорихме на любезната покана на ЦСКА 1948. Те бяха така добри вчера да ни поздравят по случай 75-годишнината от рождението на Гунди, така че това е в колегиален тон на хора, които работят в българския футбол. Ние не можем да бъдем съдник в тази история (с двата клуба ЦСКА 1948 и ЦСКА-София), защото тя има и чисто правен елемент. Предпочитаме да се движим възможно по-отбрано по темата".

Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, също присъства на тържеството и заяви: "Честитя 70-годишния юбилей на всички, които обичат ЦСКА и искат ЦСКА да бъде онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и топлеше сърцата на милиони. За мен този ЦСКА е ЦСКА, който избра трудния път към завръщане в елита. Този път е достоен и заслужава уважение, защото крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш по трудния начин."

На тържеството бяха поканени още представители на Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Локомотив София, Несебър, Поморие, Септември и много други./БТА