Един от смятаните за претенденти за първото място в Северозападна трета лига – Дунав (Лом), се отказва от по-нататъшно участие в първенството. Отборът влезе като потенциален фаворит в шампионата, но в края на есенния дял изпадна в криза, задълбочена и от нелепата смърт на Ферарио Спасов в катастрофа след мача с Локомотив (Горна Оряховица) на 11 ноември.

Новината за отказване на Дунав беше официално съобщена на традиционната работна среща на клубовете от Северозападна трета лига, провела се в пресцентъра на стадион „Ивайло” във Велико Търново. На съвещанието присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, председателят на Зоналния съвет Бончо Генчев и секретарят на Зоналния съвет Игор Бакьов.

Стартът на Северозападна трета лига е на 24 февруари.

Заради отказа на Дунав за по-нататъшно участие няма да има изпадащ отбор от групата. Тимът от Лом беше трети след есенния дял на първенството. Досегашните му резултати се зачитат, а всички негови съперници през пролетния полусезон ще записват служебна победа с по 3:0, както гласи наредбата. 

Вчера стана ясно и, че третодивизионният Чавдар Етрополе преустановява тренировъчния процес. Причината за решението е липсата на финанси и голямото забавяне на заплатите на футболистите.

Отборът, воден от младия треньор Иван Иванов, зимува на третото място в Югозападната трета лига, като тази зима беше напуснат от доста от основните му играчи.