Старши треньорът на Берое Александър Томаш определи групата за мача с Етър. Той няма да може да разчита на защитника Ерол Алкан, който е с травма от последния двубой, но отсъствието му беше очаквано точно поради тази причина.

Ето групата на старозагорци за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Валентин Иванов, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Матеус Леони, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Мартин Райнов, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Иван Минчев, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску и Алфредо.

Драгомир Драганов от Варна е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димо Вълчев от Варна и Красимир Атанасов от Варна, а четвърти съдия е Станислав Ставров от Велико Търново. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а Евгени Георгиев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Етър 13 пъти, а 17 са победите на сметката на "виолетовите". Десет са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 60:46 в полза на "болярите".

Общо 20 са срещите във Велико Търново, където гостите имат 3 победи, Етър 15, а равенствата са 2. Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за Берое - 5 пъти. Берое се намира в серия от пет мача без загуба от този противник.