Членът на Изпълкома към БФС Валентин Михов коментира провелите се срещи на родните футболни босове с министър председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и други ръководни фактори в държавата.

Михов бе специален гост в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

Ето какво сподели Михов:

„Аз приветствам такива срещи, каквито имаше в началото на сезона.  Срещи с такива личности, с такива водачи на институции – министър председател, главен прокурор, министър на вътрешните работи. Моите уважения към всички тях, че обръщат внимание на футбола. Това обръщане на внимание е превантивно. Няма нищо по-хубаво от това. По-добре да направим нещо преди това, а не след това да казваме „олеле, майко, какво стана”.

„Може да е имало заиграване някъде, но трябват факти. Не казвам, че българският футбол е най-чист, абсурд. Но пък ние сме в Европа. Виждаме какво става там от 4:0 – 4:4, от 3:0 – 4:3. През моята призма и аз си мисля някои работи. Не казвам нищо, не обвинявам никого, но ние дори не можем да заиграваме и да правим това, което правят другите. Ние още не умеем.Първо няма толкова много пари в българския футбол, и често го казвам, че последните мохикани, които останаха, собствениците, моите адмирации към тях, за да има този футбол и да дават парите. Ако ги няма тях, няма да има и български футбол”.