Последният мач на Давиде Мариани в efbet Лига с екипа на Левски определено ще е запомнящ се. Срещу Ботев той наниза две превъзходни попадения, а малко след това стана ясно, че заминава за арабския свят.

Изявите му в мача с "канарчетата" бяха толкова добри, че го направиха най-добър сред халфовете за изминалия 3-и кръг. Неговият индекс е 11.38, което е много повече от следващия в това подреждане.

Освен с двата си гола, швейцарецът се отличи и с 59 точки паса и едно центриране, създало голова опасност. Това му позволи да остави далеч зад гърба си втория Дан Битон от Лудогорец, чийто индекс е 9.95.

Трети остана друг играч на шампионите. Това е Стефан Баджи, чийто индекс е 9.35. Той е формиран от 100 точни подавания, пет спечелени единоборства и едно създадено опасно центриране. И затова е в Топ 3.

Четвърти остана Родриго от Черно море. Той събра индекс от 7.78, което го оставя далеч от челната тройка. Той се получава от една асистенция, три опасни центрирания, 24 точни подавания и едно спечелено единоборство.

Топ 5 се затваря от капитана на Лудогорец Светослав Дяков, чийто индекс е 7.39. Той се отличава с пет спечелени единоборства и 75 точни подавания.

Повече можете да разберете от прикаченото видео от предаването "Головете на кръга", което се излъчва всеки вторник в ефира на DIEMA SPORT.