Членът на Изпълкома към Българския футболен съюз Валентин Михов бе специален гост в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Футболният функционер коментира темата с напускането на Петър Хубчев от националния отбор на България и назначението му начело на Левски.

Михов коментира и представянето на националите ни под ръководството на новия селекционер Красимир Балъков.

Тук Изпълкомът не трябва да взема решение. Имаше разговор между президента, който бе оторизиран и си говореше с Хубчев. Мисля, че се разбраха. Хубчев има своя стратегия, защо не остана в националния отбор, аз не мога да кажа. Мисля, че се разделиха по взаимно съгласие”, коментира Михов.

„Поне аз не знам за разногласия. Което знам, аз го споделям. Нямаше конфликт. Това е, която видях на срещите, аз много го харесвам като треньор и човек. Това не зависи от мен, той си има собствено аз, така е решил, аз мога само да му пожелая успех”, сподели още той.

„Който и да е треньор на националите, надали ще промени нещо. Трябва да имаш поколения. Трябва да имаш мая, с която да работиш. Трябва да се върнем във времето, когато търсехме по махалите, по селата, когато имаше футболисти, та футболисти. Сега говорим само за миналото, което ме тревожи. Докога е говорим за САЩ 94? Сега сме в една дупка. Хората, поколението е такова, нямаме такива лидери, каквито имахме тогава. Нямаме качеството, което трябва да имаме, за да имаме претенции. Трябват ни повече лидери, със самочувствие с вдигната глава. Такива нямаме в момента, без да обиждам момчетата, може би ще се усъвършенстват”, продължи Михов.

„Слаб старт на Красимир Балъков начело на националите. Не го свързвам с треньорите. Не ги оправдавам, когато един отбор не върви, президентът е виновен, треньорът е виновен, играчите са виновни. Не трябва да търсим вината само на едно място. Трябва бързо да се мисли, да се види каква е причината и какво трябва да се промени. Само критика не върви. Не трябва да сме далечни роднини на Европа. Трябва да правим каквото се прави там. Аз съм за това да има повече българчета в нашите отбори. Славия тръгна по този път и ги поздравявам”, допълни той.