Славия и Берое си спретнаха хубав мач на Националния стадион "Васил Левски", но така и не успяха да излъчат победител. Битката завърши наравно 1:1, като това беше първият хикс през новия сезон в българския шампионат. 

Мартин Камбуров с 204-ия си гол в 350-ия си мач в българския шампионат откри резултата преди почивката, но малко след нея Милчо Ангелов изравни след подарък от старозагорската защита. 

До края на мача "белите" изпуснаха по-чистите положения и само могат да съжаляват, че не сътвориха и пълния обрат, но в крайна сметка тази развръзка изглежда задоволи и двата отбора след последния съдийски сигнал. 

Томаш: И двата отбора не заслужихме да бием, слаб мач

Загорчич: Искам всички играчи на Славия да отидат в чужбина и да си оправят живота

Мачът започна равностойно, дори леко скучно. Двата тима не се атакуваха в първите минути, залагаха на сигурността и проучването. Първата интересна атака дойде едва в 10-та минута. 

Тогава Галин Иванов изведе зад гърба на защитата Цветелин Чунчуков, но ударът му срещна крак на притичал защитник. Топката стигна до Георги Йомов, но пък неговият изстрел беше безопасен. Общо взето, нямаше никакви главоболия за вратаря Душан Перниш. 

Малко след това последва удар на Галин Иванов от дистанция, но също безопасен. Първата интересна ситуация в мача дойде чак в 18-та минута и тя беше в полза на гостите от Стара Загора. 

Тогава Янис Карабельов направи детинска грешка пред наказателното поле на Славия и позволи на бившия си съотборник Иван Минчев да му отнеме топката. Той с един пас изведе Борислав Цонев, но неговият изстрел беше право в тялото на вратаря Антонис Стериакис. 

"Белите" отговориха с изстрел на Галин Иванов няколко минути по-късно, но в крайна сметка Перниш не беше особено затруднен. А беройци дебнеха шанса си и го оползотвориха в 29-та минута. И за кой ли път точен беше Мартин Камбуров. И ако трябва да сме точни - за 204-и път. 

Тогава Иван Минчев центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на непокрития на близката греда Мартин Камбуров. А това обикновено означава само едно - гол. С глава ветеранът щеше да скъса мрежата зад Стериакис и направи 1:0. 

Шест минути по-късно славистите направиха и най-големия си пропуск в мача. Тогава Галин Иванов намери перфектно Цветелин Чунчуков зад защитата и той пусна успоредно на вратата за непокрития Момчил Цветанов. Бившият играч на ЦСКА опропасти по невероятен начин този шанс, след като необезпокояван стреля встрани от вратата, а на нея нямаше вратар. 

Въпреки няколкото удара и на двата отбора до почивката, нов гол така и не падна и първата част приключи с гол преднина на старозагорци. Но втората част предложи още много емоции на феновете. 

Беройци можеха да решат всичко в мача в 49-та минута, когато новото им попълнение Меска нахлу по десния фланг и центрира между защитниците в наказателното поле. Там беше Боби Цонев, който обаче подходи несериозно и стреля от изгодната ситуация в аут, вмсто във вратата. 

И това коства много на "зелено-белите" още в следващата атака. Тогава Галин Иванов пусна пас при бързата контра за Милчо Ангелов. Топката беше лесна за Камен Хаджиев, но той не можа да я овладее и позволи по детински начин топката да мине под крака му. 

Така Ангелов се измъкна зад защитата, напредна и преодоля вратаря Перниш, за да копне топката в мрежата и да изравни резултата. А само още две минути по-късно обратът можеше да е и пълен. 

Галин Иванов нахлу отдясно в наказателното поле и пусна страхотен пас на далечната греда за непокрития Момчил Цветанов. Той стреля от воле, но с няколко сантиметра над вратата и пропиля още един шанс за столичани. 

Малко след тази ситуация обстановката на терена отново се успокои и положенията секнаха. За да изригне отново Галин Иванов в 75-та минута. Тогава Славчо Шоколаров го намери зад защитата с нвероятен 30-метров пас и го изведе сам срещу Душан Перниш. 

Иванов стреля без забавяне, почти от воле, но топката срещна тялото на вратаря и пълният обрат отново беше предотвратен. Но определено славистите играеха много по-добре в тези моменти и заслужаваха повече попадението. 

В минутите до края Славия беше отборът, който атакуваше по-опасно и търсеше повече победата. Но Галин Иванов и Момчил Цветанов изпуснаха страхотни възможности. Пет минути преди края "белите" искаха и дузпа, но такава нямаше. 

В 88-та минута Галин Иванов центрира много опасно от пряк свободен удар и Милчо Ангелов беше задължен да засече топката в мрежата, но не успя да го стори и тимът му пак не успя да вкара. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и така двата тима се примириха само с по точка. Определено обаче славистите са тези, които трябва да съжаляват повече, че не си тръгнаха с победата. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Славия: Антонис Стериакис, Александър Ем. Александров, Андреа Христов, Владислав Узунов, Галин Иванов, Георги Йомов, Димитър Велковски, Милен Гамаков, Момчил Цветанов, Цветелин Чунчуков, Янис Карабельов;

Резерви: Емануеле Джерия, Александър Станиславлиевич, Емил Мартинов, Милчо Ангелов, Кристиян Пешов, Славчо Шоколаров, Филип Кръстев;

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Меска, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Матеус Леони, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Рубен Бригидо, Иван Минчев;

Резерви: Георги Аргилашки, Ерол Алкан, Валентин Иванов, Алфредо Мартинс, Александър Василев, Драгош Фирцулеску, Вандерсон.