Отборът на Ботев Враца победи с 1:0 Славия като гост на Националния стадион Васил Левски. Нещо повече - тимът на Сашо Ангелов прояви истинско мъжество, след като спечели трите точки в 10-ия кръг на Първа лига с човек по-малко за цяло полувреме.

Единственото попадение в срещата падна в 78-ата минута чрез появилия се като резерва Юлиан Ненов. Преди почивката, в една от спорните ситуации, Даниел Гаджев получи втори жълт картон за симулация.

Дебют направи Илиян Мицански за Славия, но Илия Миланов не се появи за Ботев Враца. Валери Божинов остана резерва в срещата.

С успеха гостите затвърдиха личното си постижение – за най-много победи в елита именно срещу софийските тимове. Срещу Славия това бе 20 победа.

Първата опасност дойде в 5-ата минута, при това за гостите от Враца. Спас Георгиев овладя топката на границата на наказателното поле, стреля, но Георги Петков отрази удара му.

В 30-ата минута Даниел Гаджев получи жълт картон за много грубо влизане в краката на Цветелин Чунчуков. Домакините поискаха да му бъде даден директен червен, но Петър Костадинов не се вслуша в молбите им.

За сметка на това реферът реши да изгони играча малко по-късно. В 42-ата минута Даниел Гаджев получи втори жълт картон за симулация. Това се оказа и най-спорната ситуация в срещата. Футболистът падна на земята пред наказателното поле, Янис Карабельов и Галин Иванов бяха много близо до него, опитвайки се да го спрат. Съдията обаче беше категоричен - не е видял съприкосновение между Гаджев и Ивнов.

Най-доброто положение за Славия за първата част дойде точно преди почивката. Момчил Цветанов проби одясно, преодоля защитата на Ботев Враца, малко се засуети, стреля, но защитата се справи.

Треньорът на Ботев Враца Сащо Ангелов предприе смяна още на полувремето. Георги Вълчев замени Валери Домовчийски, с което тимът му продължи мача без централен нападател.

През второто полувреме събитията на терена предложиха много емоции за феновете. Славия започна да атакува все по-често и все по-осезаемо да търси гола. Ботев Враца единствено можеше да се отбранява.

В противовес на случващото се на терена Ботев Враца, с едно от много малкото си положения, реализира за 1:0. В 78-ата минута след контраатака резервата Юлиан Ненов стигна до топката, напредна по лявото крило и с мощен удар реализира в горния ъгъл за 1:0.

В 80-ата минута последва мощен удар на Милен Гамаков от около 30 метра, Красимир Костов не успя да реагира, но за негов късмет, топката се отби в гредата.

В края на срещата и Илиян Мицански можеше да изравни, но Красимир Костов се превърна в истински герой за гостите, като запаси мрежата си суха.

С успеха Ботев Враца вече има 11 точки и заема 11-о място. Славия е на 7-а позиция с 13 пункта, колкото има и Витоша Бистрица.

Стартови състави:

Славия: Георги Петков, Андреа Христов, Александър Александров, Милен Гамаков, Янис Карабельов, Славчо Шоколаров, Владислав Узунов, Момчил Цветанов, Георги Йомов, Цветелин Чунчуков, Галин Иванов 

Ботев Вр: Красимир Костов, Ванцислав Керчев, Йордан Апостолов, Даниел Гаджев, 9Ивайло Михайлов, Андреас Васев, Емил Стоев, Мариян Иванов, Спас Георгиев, Валери Домовчийски, Петър Атанасов.